3 Mart 2008 Pazartesi

Revo Uninstaller 1.5 indir yükle


Revo Uninstaller istenmeyen programları veya kullanıcı kayıtlarını silmeniz için size yardımcı olabilecek ücretsiz bir programdır.

Hızlı ve gelişmiş algoritmik yazılımı ile programlanmış bu küçük program ile sisteminizi taratabilir ve gereksiz programları bulup istediğinizi silebilirsiniz. Aslında Windows Denetim Masası bölümünde bulunan Program ekle veya kaldır özelliğinin hemen hemen aynısı olan bu programda artılar daha fazla. Çünkü çoğu programı Program ekle veya kaldır bölümünde bulamazken bu program ile bir taramada sistemde kayıtlı olan tüm programları bulabilirsiniz. Sadece program veya dosyaları da değil klasörleri ve kullanıcı kayıtlarını da bu program sayesinde silebilirsiniz. Ve bu silmeler sisteminizde bir hızlanmaya yol açacağı için işinize gelecektir.

Ayrıca programda bulunan kendine özgü avcı modu ile "hunter mode" kullanımı kolay ancak oldukça etkili ve başarılı bir sistem işlev yönetim raporu sunuluyor.

Program içinde sunulan özelliklerden bir kaçı:

  • Auto Start Manager - Windows başlangıç bölümünde hangi programların otomatik olarak çalışacağını belirleyebilirsiniz.
  • Windows Tool Manager - Kolay ve etkili kullanımı ile her Windows işletim sisteminde kullanabilirsiniz.
  • Junk Files Cleaner - Sık kullanılan dosyalar bölümündekigeçmişi silebilirsiniz.
  • Browsers History Cleaner - Browser'ınızdaki geçmişi, ziyaret edilen sayfa geçmişlerini, Firefox Internet Explorer, Netscape, Opera browserları için kullanılabilir.
  • Office History Cleaner - MS Office geçmişini temizleyebilirsiniz.
  • Windows History Cleaner - Son kullanılan dosyalar geçmişini veya Windows ortamında kayıt edilmiş tüm geçmişleri silebilirsiniz.

Dosya Boyutu: 1,50 MB
Lisans: Ücretsiz

CursorFX Plus indir yükle


CursorFX Plus yazılımı Stardock firmasının piyasaya sürdüğü yeni bir mouse imleç değişim programı. Sıradan işaretçilerden sıkılanlar için gerçekten alternatif bir değişim programı. İçerisinde değişik ve güzel işaretler mevcut bunlarla mouse işaretçinize renk katacaksınız.

Programın Özellikleri;

  • Tıklamalar için efekt ayarlayabilme
  • İmlecin rengini ve boyutunu ayarlayabilme
  • Katılaştırma ve transparanlık ekleyebilme

Programı kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla aşağıdaki kısa yazı dizisindeki açıklamalardan kontrol ederek sizde değişebilirsiniz.

  • Programda imleçleri Control Panel 'de My Cursors bölümünden bakabilirsiniz. Resim için TIKLA
  • Çalışma şeklinize göre veya kişisel zevkinize göre hazırlanmış dosya. Resim için TIKLA
  • Kendinize göre özel ayarlar yapma imkanına sahipsiniz. Resim için TIKLA
  • İmlecin transparanlığını rengini koyuluğunu açıklığını ayarlayabilirsiniz. Resim için TIKLA

Dosya Boyutu: 14,16 MB
Lisans: Deneme Sürümü

Winampdan Sıkılanlara Ücretsiz AIMP 2.1


Winamp'ın yerini doldurabilecek sağlam bir müzik oynatıcı olan AİMP 2, ufak boyutuyla hem sistemi yormuyor, hem de bilgisayar başında size sorunsuz, rahat bir ortam vaad ediyor. Winamp'ın neredeyse bütün özelliklerini içeren programda birden çok çalma listesi tab şeklinde düzenlenebiliyor.

Programın arayüzü gelişmiş olmakla beraber menüleri kullanışlı, arka planda rahatlıkla çalışabiliyor. Program Rus yapımıdır. Hızlıdır, sistemi yormaz. Program ayrıca Utilities isimli bir araçla birlikte kuruluyor. Bu araç ile birlikte;

  • Ses ve müzik format dönüştürücüsü
  • Ses kayıt seçeneği
  • Tag düzenleyicisi
  • Plugin editörü birlikte geliyor.

Dosya Boyutu: 2,87 MB
Lisans: Ücretsiz

Programı türkçe yapmak için buradaki yamayı indirip kurduktan sonra seçeneklerden türkçe dili seçmeniz yeterlidir (Sol üstte veya ctrl+p yaparak)

Need For Speed ProStreet Türkçe Yama indir


Yamanın Kurulumu:

Yamayı kurmaya başlamadan önce oyunu tamamen kapatmalısınız. Oyunun arka planda çalışmadığından emin olmalısınız. Yamanın kurulumu otomatik kurduğunuz dizine kurulacaktır. Varsayılan olarak bu yama C\ProgramFiles\Electronic Arts klasörüne kurulacaktır. Eğer siz programı farklı bir klasöre kurmuşsanız, yamanın kurulumu sırasında Gözat... butonuna tıklayarak programı kurduğunuz dizini seçiniz ve kurulumu tamamlayınız.

PES 6 PRO Patch Yama Turkcell Super Ligi 07/08 V2 (400 MB)


Yamanın Özellikleri:

Ligler:

      • Turkcell süper lig
      • İngiltere
      • İtalya
      • İspanya
      • Almanya
      • Fransa
      • Guney America
    • Uefa Takımları
    • Tüm takımların orjinal formaları
    • TSL ligi HD formalı
    • 3000 yakın adet yüz çalışması
    • 200 den fazla birebir tsl yüz çalışmaları
    • TSL'den 8 adet süper stadlar
    • TSL'den 4 büyüklerin tezheureatları ve anolu takımların bazıları
    • Full türkçe
    • Süper kramponlar
    • Süper Hakem formaları
    • Süper Takım logoları
    • Son transferler
    • TSL'de kümeden düşenler ve yükselen takımlar

Yamanın Kurulumu:

Yönlendirildiğiniz sayfada e_text.rar, 0_TEXT.rar, option_file.rar, kitserver_GDB_FaceHair.rar, Kitserver-GDB-uni.rar, 0_sound.rar dosyalarını ayrı ayrı indirip kurmalısınız.

Netscape Yenik Düştü


Bir yıldız daha kaydı

Bir zamanlar pazarının lideri olan Netscape artık emekliye ayrıldı. Bir daha güncellenmeyecek.

Nestcape 9.0.0.6 güncellemesi yüklendikten sonra çıkan uyarıya göre Nestcape üzerinde artık çalışılmayacak ve bu sürüm yayınlanan son sürüm olacak.

Yazının devamında şu an hala Nestcape kullananlara Firefox'u tercih edebilecekleri söyleniyor. Nestcape'yi kullanmakta ısrar edenler olursa "Remind Me Later" ya da "Sonra Hatırlat" butonuna tıklayarak tarayıcının kullanımına devam edilebilecek. Ancak Şubat'ın sonundan itibaren güncelleme veya herhangi bir yama artık yayınlanmayacak.

1995 yılında tarayıcı piyasasının %80'ine hakim olan Netscape, zaman içerisinde Microsoft'un tarayıcısı Internet Explorer'a yenik düştü. Şimdiyse Firefox ve Internet Explorer arasında çetin bir savaş var. İkisinin de birbirlerine olan üstünlükleri olduğu gibi zayıf noktaları da söz konusu.

Hurriyet

Google'dan Graham Bell'in Anısına...


Alexander Graham Bell

İskoçya asıllı ABD'li bilimadamı, mucit, sanayici
Telefonu icat eden kişi

Doğumu

3 Mart 1847
Edinburgh İskoçya

Ölümü

2 Ağustos 1922
Baddeck Kanada

Alexander Graham Bell (3 Mart 1847, Edinburgh – 2 Ağustos 1922, Baddeck), İskoçya asıllı ABD'li bilimadamı, mucit ve sanayici. Telefonu icat eden kişi olarak tanınır.

Telefonun patentini 7 Mart 1876'da aldı. İlk telefon şirketi olan Bell Telefon Şirketi'ni 1877'de kurdu. Bell Telefon Şirketi bugün ABD'nin en büyük şirketlerinden biridir. Ayrıca kendi geliştirdiği fonograf için bir, hava araçları için beş, hidrouçaklar için dört ve selenyum piller için de iki patenti vardır.

Babası kendini sağır ve dilsiz insanların sorunlarıyla uğraşmaya adamıştı. Bu nedenle Bell, küçük yaştan itibaren, daha sonradan çok işine yarayacak olan ses bilgisi konusunda epey bilgiye sahip oldu. Bell de kendini, sağır öğrencilerin, dolaylı olarak da olsa, seslerin dünyasını kavramaları ve yaşamalarına adadı ve ilk olarak Boston'daki Sağır ve Dilsizler Okulunda çalışmaya başladı.

Bell, telgraf şirketlerinin çıkmazı olan, bir hat üzerinde aynı anda yalnızca tek bir mesajın iletilmesi sorununa çözüm arayacak çalışmaya başlamıştı. Başlangıçta çoklu bir telgraf geliştirmeyi istiyordu. Bell, ses tellerinin ve kulak zarının titreşimlerinden yola çıkarak, insan sesindeki frekansı elde ederek, bunları elektrik sinyali biçiminde bir telden iletmenin olanaklı olup olmadığını araştırıyordu. Bunun için de diyafram adı verilen bir aletle, yapay bir kulak zarı yaratmanın gerekli olduğu sonucuna vardı. Diyafram, hem konuşma sesiyle titreşim oluşturabilecek, hem de elektrik akımı yaratan küçük değişikliklere tepki verebilecek kadar ince bir tabakaydı. Tam ortasına da diyaframla birlikte hareket eden bir manyetik zar yerleştirdi. Ses titreşimleriyle oluşan değişiklikler, alıcı merkeze ulaştığında, alıcının diyaframında titreşime neden olarak, sinyalleri yeniden sese çeviriyordu.

En değerli patentlerden biri olan telefonun patentini Bell, 7 Mart 1876'da, 29. yaş gününden dört gün sonra aldı ve ilk telefon konuşmasını New York-Chicago hattında yaptı. İlk telefon şirketi olan Bell Telefon Şirketi de 1877'de kuruldu. Bell yalnızca telefonun patentini almadı, o çok yönlü bir araştırmacı ve mucitti. Kendi geliştirdiği fonograf için bir, hava araçları için beş, hidrouçaklar için dört ve selenyum piller için de iki patenti vardır.

Alexander Graham Bell aşırı büyük üç boyutlu kutu uçurtmaları kullanarak insan taşımayı başarmış ve bu çalışmaları sadece denemelerini yaptığı istasyonun yanındaki nehri karşıdan karşıya geçmek amacıyla kullanmıştır. Graham Bell, kutu uçurtmadan esinlenerek ilk hidrofil botu yaratırken Wright Kardeşlerin uçak tasarımı çalışmaları I. Dünya Savaşı sonuna kadar devam etmiştir.

Facebook Şimdi de Almanca


Facebook, İngilizce ve İspanyolcadan sonra Almanca hizmet verecek.

Facebook'tan yapılan açıklamada, 2 binden fazla Almanca konuşan Facebook üyesinin yaklaşık iki haftada siteyi İngilizceden Almancaya çevirmek için gönüllü olduğu belirtildi.

Facebook'un Almanca hizmetinin devreye girmesiyle birlikte Almanca konuşulan bir ülkeden siteye girenler siteden Almanca faydalanabilecek.

Facebook'un ürün idaresi Başkan Yardımcısı Matt Cohler, açıklamada sitenin Almanca konuşan ülkelerde 1 milyondan fazla aktif üyesi bulunduğunu ifade etti.

Facebook Fransızca hizmet vermeyi de planlıyor.

-TÜRKİYE 4'ÜNCÜ SIRADA-

Almanya Facebook kullanıcıları arasında ilk 10 ülke arasında bulunmazken, Türkiye siteye üye sayısı bakımından dördüncü sırada yer alıyor.

Facebook kullanıcıları sıralamasında ABD ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 8 milyon üyeyle İngiltere ve 7 milyon üyeyle Kanada takip ediyor.

Türkiye, Kanada'nın arkasından dördüncü sırada yer alırken, Türkiye'yi ise Avustralya, Fransa ve İsveç izliyor.

Facebook'un 66 milyon kullanıcısının yaklaşık yüzde 60'ı ABD dışında yaşıyor.

Dikkat! Kontörlerinizden Olmayın

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’na son 2 ayda yapılan yaklaşık 300 başvuru yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya koydu. Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar cepten aradıkları vatandaşlara çeşitli suçlamalar yöneltip kontör talebinde bulunuyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce savcılığa gönderilen bir yazıda, böyle yöntemlerle gerçekleştirilen “dolandırıcılık’’ olaylarının arttığına dikkat çekildi.

Dolandırıcıların, GSM şirketlerinin “aranmaları halinde kontör kazanma’’ yönündeki kampanyalarından da faydalanarak yüklettikleri kontörleri, çeşitli telefon bayilerine yaklaşık 4-5 YTL’ye transfer ederek paraya çevirdikleri belirtilen yazıda, bayilerin de kontör satın almak için gelen insanlara normalde 13-14 YTL olan 100 kontörü 8-9 YTL’ye sattıklarının belirlendiği kaydedildi.

Savcılık vatandaşların bu konuda uyanık olmasını istedi.

AKŞAM

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrencilerinin Hazırladığı Program

Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerinin Hazırlamakta Oldukları Cok güzel bir masa üstü aracı Online Aklınıza Ne Geliyorsa Online O bilgiye Anında Ulaşa biliyorsunuz Bu program internet üzerinde ne kadar online haber sistemi varsa o nu size hiç bir reklam sayfa beklemesi internet aracı olmadan ekranınıza getiriyor


- program içerisinden cnn radyoyu online sadece haber başlıklarını anlık dinleyebilirsin live yayın diil sadece haberleri

- Türkiyede satılan Tüm gazetelerin ilk sayfalarını günde tarayıp programla bakabiliyorsunuz zati ilk sayfada ne varsa var diyenler için mükemmel

- tüm spor dalları haberi

- reklamsız iddaa sonuçları 1 tık kadar yakın

-sans oyunları

-sık kullanılan adresler tc,vergi no öğrenme....

-ayrıca içerisinde bilgi yarışması

-resim sitesi

- chat de istiyenler için bulunmakta

İNDİR (800 Kb )

Google’da nasıl üst sıralarda yer alınır?

Bu özet kullanılabilir değil. Yayını görüntülemek için lütfen burayı tıklayın.

Yahoo! News: Science News